Hlavní obsah

Peugeot a Citroën to s návratem do USA myslí vážně, skupina PSA v Atlantě zakládá sídlo

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka PSA oznámila, že od února bude mít své sídlo v Atlantě. Jde o další „malý velký” krok, díky kterému je zřejmé, že návrat na trh Spojených států je hotovou věcí.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Vůz značky Peugeot. Ilustrační fotografie.

Článek

Skupina PSA se do USA vrátí po více než dvou desetiletích. Značka Citroën tento trh opustila v roce 1974 a značka Peugeot ji následovala v roce 1991. Návrat na severoamerický trh skupina podle svého vyjádření plánovala deset let.

Skupina PSA svůj návrat na americký trh oznámila v dubnu 2016. Projekt je rozdělený do tří etap, zatím na tamním trhu chybí dealeři i servisní síť. Už příští měsíc ale bude mít francouzská skupina nové sídlo, a to v Atlantě. Kdy budou následovat další kroky, není zatím zřejmé. Jisté je, že následovat budou.

PSA loni za 60 miliard korun koupilo od General Motors ztrátovou evropskou divizi Opel/Vauxhall. PSA má společně s Toyotou v Česku výrobní závod, kde se produkují malé modely 108, C1 a Aygo.

Skupina PSA loni prodala po celém světě 3 632 300 vozidel, meziročně o 15 procent více. Největším trhem je ten evropský, kde se v rámci skupiny prodalo 2,3 miliónu automobilů.

Návrat do USA zvažuje i česká automobilka Škoda, vlastněná koncernem Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám