Hlavní obsah

Škoda ukáže omlazenou fabii v březnu, dostala nové diodové oči

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazená třetí generace Škody Fabie se poprvé ukáže na březnovém ženevském autosalonu, oficiálně potvrdila automobilka. Hlavní novinkou budou přední diodové světlomety, v nabídce motorizací neočekáváme velké změny.

Foto: Škoda Auto

Omlazená Škoda Fabia 2018 - skica

Článek

Druhé nejmenší auto od Škody jsme z hlediska designu vždy chválili, a to nejenom kvůli tomu, jak elegantně zadní partie odkazovaly na první, v mnoha ohledech přelomovou fabii. Pokud jsme něco kritizovali na vnějším vzhledu, byly to příliš velké světlomety.

A tento nedostatek by měla omlazená verze (hatchback i kombi), jež se ukáže už za pár týdnů, odstranit. Nové jsou totiž diodové světlomety (a to nejenom vepředu, ale i vzadu). Počítáme, že půjde o příplatkovou výbavu, a v základu tudíž budou halogeny.

Podle našich informací dostane fabia systém pro sledování mrtvého úhlu, nabídka motorizací patrně zůstane stejná jako nyní. Omlazená fabia už jezdí i v běžném provozu, stále ovšem s maskováním. Ve středu jsme jednu zahlédli na dálnici D10 mezi Mladou Boleslaví a Prahou. Ve světové výstavní premiéře se ukáže první březnový týden na autosalonu v Ženevě.

Od roku 1999 byly na celém světě prodány více než čtyři milióny fabií. Třetí generace se vyrábí jako hatchback a kombi od roku 2014.

Foto: Škoda

Škoda Fabia (2014)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Fabia všechny generace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám