Hlavní obsah

Ford Edge ST dostal šestiválec, Evropa má smůlu

Novinky, maž

Sportovně-užitkový Ford Edge prošel omlazením. Novinkou je vrcholná verze s benzínovým šestiválcem. Špatnou zprávou je, že nejvýkonnějším motorem v Evropě bude i nadále čtyřválcový diesel o výkonu 210 k, V6 se v modelové řadě Edge na Starý svět oficiálně nepodívá.

Foto: Ford

Ford Edge ST (2018)

Článek

Pod kapotu vrcholné verze ST se dostal šestiválec EcoBoost o objemu 2,7 litru. Jeho největší výkon činí 340 koní (250 kW), točivý moment vrcholí hodnotou 515 Nm. Edge ST se dodává výhradně s pohonem obou náprav, převodovka je vždy osmistupňová, automatická.

Specifikem verze ST je výraznější zvuk, který se line ze dvou zdvojených koncovek výfuku. Výraznější je i zadní difuzor a v duchu ST modelů i dynamičtěji tvarovaná maska chladiče a přední nárazník. Litá kola mají velikost 21 palců. Uvnitř pak nechybí audiosoustava Harman s 12 reproduktory.

Foto: Ford

Ford Edge ST (2018)

Konkurence šestiválcová SUV nabízí

Podle mluvčího českého zastoupení Martin Linharta dorazí na tuzemský trh omlazený Edge v listopadu letošního roku. Šestiválcové ST se ale podle něj na evropském trhu prodávat nebude, pouze dieselové ST-Line jako dosud.

SUV střední velikosti se v Česku běžně prodávají. Nabízí je například BMW (X3 M40i) nebo Audi s modelem SQ5 TFSI.

Foto: Ford

Ford Edge ST (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám