Hlavní obsah

Chevrolet Corvette ZR1 má i otevřenou verzi, zvládne přes 320 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chevrolet na autosalonu v Los Angeles ukázal nejostřejší provedení corvetty v otevřeném provedení. Roadster má stejný výkon jako kupé, tedy 755 koní.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette ZR1 Convertible (2017)

Článek

Model ZR1 má pod kapotou vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru. Motor je přeplňovaný kompresorem a má duální vstřikování (poprvé v historii koncernu General Motors). Kupé a roadster díky němu nabízejí 563 kW (755 koní) při 6300 otáčkách za minutu. Točivý moment pak vrcholí na 969 Nm při 4400 ot./min. V nabídce je dvojice převodovek – sedmistupňová manuální nebo osmistupňový automat.

Zrychlení na stokilometrovou rychlost je otázkou tří sekund, jeden z nejrychlejších otevřených automobilů přestane akcelerovat při 322 km/h (což je na otevřené auto šílená, až zbytečná hodnota).

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette ZR1 Convertible (2017)

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette ZR1 Convertible (2017)

Pozitivní je, že proti verzi kupé má roadster o pouhých 27 kilogramů více, a to nynějších 1625 kilogramů. Střechu lze stahovat až do rychlosti 50 km/h.

Cena začíná na 123 tisících dolarech (2,6 miliónu korun), což je vzhledem k nabízenému výkonu vynikající.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám