Hlavní obsah

Subaru už za týden představí nové velké SUV

Pamatujete si ještě ohromné, těžkopádné Subaru Tribeca? Od konce jeho výroby neměla tahle automobilka velké SUV pro sedm osob. Za týden už mít bude. V Los Angeles se představí nová řada.

Foto: Subaru

Subaru Ascent - nezřetelná fotografie jako lákadlo na produkční model

Článek

Samozřejmě že velké SUV se musí představit v USA. To je ten hlavní trh, který je důležitý pro úspěch či neúspěch. A tak právě tady se představí tohle velké SUV, které není ničím jiným než Subaru Ascentem, konceptem, který byl představen v dubnu tohoto roku na autosalonu v New Yorku.

Jde o postupný posun celé série kreací s názvem Viziv, který se bude přeměňovat v nové a nové modely, z nichž jeden je právě Ascent.

Foto: Subaru

Subaru Ascent Concept

Foto: Subaru

Subaru Ascent Concept

Tohle auto zaujme opravdu mohutnou přední maskou a extrémně svalnatými blatníky. Podle první nejasné fotografie ale můžeme říct, že jde prakticky o ascent v téměř identických liniích, jako byl koncept. Stejná jsou zajímavá světla, stejné jsou zajímavé tvary, ohromné nosníky na střeše… Samozřejmostí je, že auto bude pohánět plochý motor. Ovšem bude zcela nový – dostane turbodmychadlo a přímé vstřikování. Samozřejmostí je i vyspělý pohon všech kol nebo použití nejnovější platformy, kterou používá třeba Subaru Impreza.

Vůz se bude vyrábět v továrně Lafayette v Indianě. Jestli se dostane i do Evropy, zatím nevíme. Ale vzhledem ke snaze automobilky o větší expanzi na náš kontinent, patrně se na auto můžeme někdy v budoucnu těšit i tady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám