Hlavní obsah

BMW i8 Roadster bude mít plátěnou střechu

Otevřená verze BMW i8 Roadster na sebe nechává opravdu dlouho čekat. Spekuluje se o tom, že se zájemci mohou těšit na výkon zvýšený na zhruba 400 koní. Plátěná střecha má jít skládat do rychlosti 60 km/h.

BMW i8 Roadster bude mít plátěnou střechu, ukazuje videoVideo: BMW

 
Článek

„Posuňte se do nové dimenze lehkých konstrukcí a aerodynamického požitku z jízdy. Historicky první BMW i8 Roadster. Již brzy,” stojí na facebookové stránce BMW, kde automobilka sdílela první kratičké video k chystané hybridní novince, otevřené verzi sporťáku i8.

Jak bude vypadat, či přesněji, jak moc odlišný bude roadster od kupé, se samozřejmě nedozvídáme, vůz na videu nemá karoserii. Vidíme ale trochu odlišné světlomety od i8 kupé a zejména nějaké testy na stolcích, také kousíček montáže - to když je na vůz nasazována plátěná střecha. Jednu věc tedy víme jistě - i8 Roadster nebude mít plechovou, karbonovou, plastovou či jinak pevnou střechu.

Foto: BMW

BMW i8 Roadster v továrně v Lipsku

Známe také předběžný údaj kombinované spotřeby dle cyklu ECE, který činí 2,1 litru benzínu na 100 km. Pořád je to plug-in hybrid a ty mívají normovaná čísla realitě vzdálená snad nejvíce; že snad nikdo nebude s takovou průměrnou spotřebou jezdit, je asi jasné, ale bruselský úředník je spokojen.

Spekuluje se, že plátěná střecha se složí za 14 vteřin a bude toho schopna do rychlosti 60 km/h. Také se spekuluje, že bude mít vůz větší kapacitu baterie - 14 kWh - a vyšší celkový výkon - cca 400 koní.

Na oficiální představení si musíme počkat do 28. listopadu - to se i8 Roadster odhalí na losangeleském autosalonu v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám