Hlavní obsah

Lexus LS dostal digitální zpětné zrcátko

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Digitální zpětné zrcátko, nahrazující klasické řešení se sklem, je zatím v automobilovém světě velmi neobvyklé. Lexus jej začal montovat do svého nejluxusnějšího modelu LS, zatím ovšem pouze v Japonsku.

Foto: Lexus

Digitální zpětné zrcátko v modelu Lexus LS

Článek

Princip digitálního zpětného zrcátka je jednoduchý. V zadní části vozu je kamera, která přenáší obraz na displej, který vypadá jako klasické zrcátko. Jen nemá sklo, ale displej. Pokud vzadu sedí dospělí, řidič vidí lépe. Kamera je navíc citlivější, než je běžné u parkovacích kamer, takže přináší obraz i za zhoršených klimatických podmínek nebo v noci.

Foto: Lexus

Lexus LS

Existují už i digitální vnější zpětná zrcátka. Na technologické konferenci výrobce Valea jsme měli možnost to vyzkoušet. Principem jsou dvě malé kamery, jež nahrazují obě vnější zpětná zrcátka. Má to podstatnou výhodu: snížení aerodynamického odporu a tím i snížení hlučnosti obtékajícího vzduchu, které lze pocítit zhruba od 100 km/h. [celá zpráva]

Jako první auto s digitálním zrcátkem na světě se v roce 2012 představilo Audi R8 e-tron. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám