Hlavní obsah

Mitsubishi ukázalo nové Evolution, fanoušky původního Eva dožene k slzám

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi vrátilo do hry jméno Evolution, což býval ostrý sedan s obřím křídlem, který jakoby vypadnul z rychlostní zkoušky rallye. Novinka pravověrné fanoušky zklame, jde o elektrické SUV.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi e-Evolution (2017, koncept)

Článek

Mitsubishi e-Evolution vypadá jako klasické SUV, tedy de facto obří nafouknutý hatchback. Z prvních fotografií to není vůbec zlé, agresivní tvary přední masky společně s bohatým a vypouklým prosklením se leckomu zalíbí. Kdo čekal nástupce legendárního Lanceru Evo, tedy auto s rallyovými kořeny, bude zklamán. SUV jsou komerčně o dost zajímavější a takřka všechny automobilky světa na to slyší.

Velikost na pohled obřích kol japonská automobilka neuvedla, tipujeme, že klidně budou 22 - 23palcová (na pneumatikách Falken velikost chybí). Jako každý současný koncept má i tento ultratenká zpětná zrcátka.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi e-Evolution (2017, koncept)

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi e-Evolution (2017, koncept)

Tři elektromotory

O pohon se starají celkem tři elektromotory, dva svým točivým momentem zásobují zadní kola (v každém kole je jedno), ta přední se do akce připojují při prokluzu za zhoršených adhezních podmínek. Jaký bude nabízený výkon a zda je koncept funkční Mitsubishi bohužel neuvedlo, soudě podle dostupných fotografií patrně bude.

Technickou zajímavostí jsou elektrické brzdy, které nahrazují konvenční mechanické řešení se třmeny. Podrobnější popis toho, jak to vlastně funguje ale zatím Mitsubishi nenabídlo.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi e-Evolution (2017, koncept)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám