Hlavní obsah

V Británii je na prodej McLaren F1 s najetými 239 km

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

McLaren F1 je velice vzácný supersportovní automobil, Britové jich vyrobili pouhých 106 kusů. Na prodej je nyní automobil s celosvětově nejmenším nájezdem - pouhých 239 kilometrů.

Foto: McLaren

McLaren F1

Článek

Prodejní cena vozu s podvozkem číslo 060 v inzerátu britského prodejce Toma Hartleyho není uvedena. Velice pravděpodobně ale bude enormní, vždyť letos se jeden kus prodal v přepočtu za bezmála 350 miliónů korun. Žlutý exemplář s extrémně malým nájezdem by tak mohl klidně stát i neuvěřitelných 400 miliónů korun.

Foto: McLaren

McLaren F1

McLaren F1 působil v roce 1992, kdy se začala prodávat produkční verze, jako zjevení. Zrychlení na 100 km/h za 3,5 sekundy a nejvyšší rychlost přes 350 km/h bylo na začátku 90. let něco neskutečného.

Supersport s hmotností pouhých 1138 kilogramů poháněl uprostřed umístěný atmosférický dvanáctiválec o výkonu 636 koní, kterých dosahoval v 7400 otáčkách. Upravený motor původem pocházel od BMW, v McLarenu F1 byl spojen s přímo řazenou šestistupňovou převodovkou. Auto bylo třímístné, řidič seděl netypicky uprostřed.

Foto: McLaren

McLaren F1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám