Hlavní obsah

Mitsubishi oživí jméno Evolution

Mnohým lidem při vyslovení slova Evolution vyskočí na mysl značka Mitsubishi a k tomu i známý sportovní model Lancer. A Evolution se vrací. První snímek a informace nás ale nutí říct bohužel.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi e-Evolution

Článek

Mitsubishi Lancer Evo bylo auto, které bylo důstojným konkurentem třeba Subaru Imprezy WRX STi. Bylo to auto, které mělo pekelný výkon, perfektní podvozek a vynikající pohon všech kol. Před několika měsíci ale japonská značka oznámila, že se přeorientuje na vozy SUV. A tak skončilo evo a skončil i lancer.

Foto: Mitsubishi

Takhle si pamatujeme poslední generaci Mitsubishi Lancer Evo X

Foto: Mitsubishi

Závodnická legtenda: Mitsubishi Lancer Evolution VII

A teď evolution opět přijde. Jenže v trochu jiné podobě. Mitsubishi vydalo tiskovou zprávu, kde slibuje tokijské překvapení. Bude to překvapení velké. Z evolution se totiž stane e-evolution. Ano, chápete dobře. Půjde o elektromobil. A v duchu předchozích tvrzení půjde o crossover a navíc podle fotografie bude mít i karoserii s rychle padající střechou, tedy jakési kupé.

A aby to nebylo všechno, půjde o koncept, který bude mít v útrobách umělou inteligenci. Takže veskrze půjde o vysoký elektromobil, který se bude řídit sám. Od původního evolutionu je to značný skok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám