Hlavní obsah

Lamborghini své supersportovní SUV odhalí zkraje prosince

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini oznámilo, že nové supersportovní SUV odhalí v pondělí 4. prosince. Půjde o sériovou verzi, která vychází z konceptu Urus, představeného před pěti roky.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Článek

Podle zatím nepotvrzených informací bude Urus pohánět čtyřlitrový benzínový osmiválec původem z Audi. V případě Lamborghini bude podle všeho naladěn na 478 kW (650 k) a bude k dispozici prostřednictvím výhradně automatické převodovky. Výkon se bude přenášet na všechna čtyři kola. Samotná automobilka jej tituluje jako „první supersportovní SUV na světě”.

Lamborghini už model Urus testuje v běžném provozu, vozy jsou ale silně kamuflované. Základní tvary odpovídají tomu, co přinesl koncept – tedy ostře řezané tvary, čtyři masivní koncovky výfuku, čtyři dveře a prudce skloněnou zadní část. A samozřejmě konvenční zpětná zrcátka, ty z konceptu použity nebudou.

Podle informací Automotive News by základní prodejní cena měla lehce překročit sumu pět miliónů korun. I tak půjde o jeden z nejlevnějších modelů automobilky ze Sant'Agata Bolognese. Od příštího roku by mělo každý rok vznikat 3500 urusů, kvůli tomuto modelu musela být postavena nová výrobní linka a celý areál automobilky se zdvojnásobil.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (2012, koncept)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám