Hlavní obsah

Toyota chce do roku 2020 zvýšit podíl prodávaných hybridů v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota chce v roce 2020 prodávat polovinu vozů v Evropě s hybridním pohonem. V současnosti je podíl hybridů na prodejích značky v evropských zemích na úrovni 40 procent, v západní Evropě se pak blíží 50 procentům. Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem to uvedl prezident Toyota Motor Europe Johan Van Zyl.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Článek

V příštích letech chce firma v každé z klíčových modelových řad nabídnout hned dvě hybridní verze. Jedna klasická bude zaměřena na nízkou spotřebu, druhá má nabízet více výkonu a dynamičtější jízdní vlastnosti. Podrobnosti tohoto plánu firma oznámí na začátku příštího roku.

Toyota v současnosti v Evropě nabízí 16 hybridních modelů, které využívají sedm typů hybridních pohonných jednotek. Celkem již prodala 11 miliónů hybridních aut, z toho 1,5 miliónu na evropském kontinentu. V rámci dlouhodobého plánu Toyoty by měly v roce 2050 klesnout emise CO2 u vozů značky o 90 procent proti roku 2010.

V prvním pololetí Toyota Motor Europe zvýšila prodej o 11 procent a zvýšila tržní podíl o 0,3 bodu na 4,9 procenta. Do konce roku očekává překročení hranice jednoho miliónu prodaných aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám