Hlavní obsah

BMW poodhaluje model X2, platformu bude sdílet s Mini

Novinky, maž

Mnichovské BMW představilo první fotografie chystaného kompaktního SUV X2. Automobil na fotografiích je zatím s kamufláží, ve světové premiéře se nejspíše ukáže už za pár týdnů na frankfurtském autosalonu.

Foto: BMW

BMW X2 (oficiální upoutávka)

Článek

BMW v současné době nabízí neuvěřitelných pět SUV modelových řad. A přijdou ještě další dvě, obří X7 a právě X2, které svou velikostí zapadne mezi X1 a větší X3. Design ale má celá modelová řada s písmenem X na začátku dost podobný, obdobnou nabídku „es-ú-véček” mají rovněž ostatní prémioví konkurenti.

Automobil je kamuflovaný, velké designové překvapení ovšem nečekejte. Ostatně, žádný designový údiv jsme nezaznamenali ani u nové X3, kterou jsme exkluzivně mohli prozkoumat ještě před prvním odhalením. [celá zpráva]

Foto: BMW

BMW X2 (oficiální upoutávka)

Foto: BMW

BMW X3 (2017)

X2 je postavené na platformě UKL, kterou s ní sdílí i vozy Mini. Základem bude pohon pouze předních kol, v nabídce budou ale rovněž „čtyřkolky”. Nabídka motorizací bude zahrnovat tří- a čtyřválcové jednotky, očekávaným vrcholem, podobně jako u X1, bude provedení M35i xDrive o výkonu 221 kW/300 k.

BMW neoznámilo, kdy a kde nový model představí, tipujeme, že tomu bude uprostřed září na frankfurtském autosalonu. Prodej by měl být podle dostupných zpráv zahájen až zkraje příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám