Hlavní obsah

Aston poodhaluje nový V8 Vantage, bude vypadat jako DB10 z bondovky Spectre

Novinky, maž

Britský Aston Martin se pochlubil první upoutávkou na nový model V8 Vantage, jenž by měl v nové generaci dorazit koncem letošního roku. Automobilka zatím zveřejnila „špionážní” záběry.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V8 Vantage (2017)

Článek

Britská automobilka zatím nezveřejnila detaily. Z prvních snímků pod silnou kamufláží je ale vcelku jasné, že nový model bude vypadat jako krásné DB10, vyrobené výhradně pro film Spectre. Automobilka vyrobila deset kusů, ani jeden ale nesmí na běžné silnice. Přesto se našel sběratel, který za jediný kousek dal osmdesát miliónů korun. [celá zpráva]

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB10

Jisté ohledně nového astonu je pouze to, že nový bude využívat osmiválec z Mercedesu GT S. Což znamená čtyřlitrový osmiválec s přeplňováním (twin-tubro) a výkonem kolem 500 koní. Rychlost pak bude převyšovat 300 km/h a zrychlení 0–100 km/h má být kolem 3,6 až 3,7 sekundy.

Nepočítá se s manuální převodovkou, pouze s automatem od ZF (patrně osmistupňovým). Poháněna bude klasicky zadní náprava. Aston Martin V8 Vantage vznikne i v provedení roadster s plátěnou stahovací střechou.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V8 Vantage (2017)

Foto: Aston Martin

Aston Martin V8 Vantage (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám