Hlavní obsah

Ford B-Max předčasně končí, místo něj se v Rumunsku bude vyrábět malé SUV

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford v srpnu ukončí výrobu malého rodinného modelu B-Max, který má posuvné dveře. Místo něj bude rumunský závod v Craiově vyrábět evropskou verzi kompaktního SUV EcoSport.

Foto: Ford

Ford B-Max

Článek

Zvláštností modelu B-Max je systém otevírání dveří, který se obejde bez pevných středových sloupků karoserie, ty jsou totiž integrovány přímo do dveří a posuvné jsou po kolejnicích.

Jakou to má výhodu? Vstupní otvor má šířku 1,5 metru, což usnadňuje nastupování či vystupování cestujících vzadu. Nevýhody jsou zřejmé: snížená tuhost karoserie, respektive nutnost tuhost nahradit použitím dražších materiálů a větší pravděpodobnost závady než u konvenčního řešení.

Foto: Ford

Ford B-Max se v rumunském závodě vyrábí od června 2012. Od letošního září bude výroba bez náhrady zastavena, místo rodinného kompaktu se zde bude vyrábět evropská verze kompaktního SUV EcoSport. To je model postavený na základě fiesty, nabízí se výhradně s pohonem předních kol.

Ford B-Max si na českém trhu stále můžete koupit, nejlevnější verze stojí 343 tisíc.

Foto: Ford

Ford EcoSport (2013, evropská verze)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám