Hlavní obsah

Malé mercedesy dostanou malé motory 1,2 litru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové generace mercedesů, řady A, CLA a GLA, dostanou nové motorizace. Ty základní budou mít objem 1,2 a 1,4 litru a ponesou si rodokmen z Renaultu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept A Sedan (2017) je ukázkou, jak budou vypadat nové malé modely.

Článek

Downsizing neustupuje. I Mercedes-Benz k němu sáhne, aby ty nejmenší a nejlevnější modely dosáhly na přísné emisní limity nastavené EU. Samozřejmě že v tom je pouze snaha o co nejnižší obsah CO2 ve výfukových plynech, které by zlepšilo firemní průměr.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz GLA

Nová auta dostanou upravenou platformu MFA2, která dokáže nést jak spalovací motory uložené napříč, tak i jejich hybridní verze včetně akumulátorů. Tahle platforma tedy určuje, že se motory zatím nedostanou do větších řad, jako je řada C.

Motory, interně označené jako M282, jsou výsledkem spolupráce Mercedesu a koncernu Renault-Nissan, který je také bude následně používat. Půjde tak o velmi mohutné rozvětvení agregátů, což výrazně sníží náklady na vývoj a výrobu.

Samozřejmě že dvanácti- a čtrnáctistovka nebudou jediné motory v nabídce. Stále se tu budou objevovat čtyřválce o objemu 1,6 a 2,0 l. Ale samozřejmě jen u těch dražších verzí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám