Hlavní obsah

Nový francouzský prezident přijel do funkce ještě neprodávaným autem

Podpora tuzemskému průmyslu je cítit hned z první jízdy nového francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Po Champs-Elysées se projel a francouzský lid pozdravil z ještě oficiálně neprodávaného modelu Citroën DS 7 Crossback.

Foto: DS

Francouzský prezident Emmanuel Macron a DS 7 Crossback Présidentiel

Článek

Auto bylo představeno teprve před dvěma měsíci a v nabídce značky ještě nefiguruje. A ještě několik měsíců figurovat nebude, vždyť oficiální zahájení prodeje je plánováno až na leden 2018! Přesto firma Citroën připravila pro nového prezidenta speciální automobil s označením „Présidentiel“. Auto v inkoustově modré verzi karoserie má především speciální shrnovací střechu, uzpůsobenou tomu, aby mohl nový prezident pozdravit za jízdy francouzský lid.

Francouzský prezident přijel v novém voze DSVideo: DS

Auto dále samozřejmě nepostrádá luxusní interiér v černé kůži, držáčky na vlaječky nebo dvacetipalcová kola s pozlacenými ornamenty. Podvozek pak spolupracuje s kamerou, která snímá silnici před autem a dokáže tak reagovat na nerovnosti. Tahle zajímavost bude i ve výbavě sériově vyráběných vozidel a jmenuje se DS Active Scan Suspension.

Na rozdíl od České republiky, kde se střídají škodovky s audi, mercedesy apod., ve Francii všichni prezidenti jezdili francouzskými auty. Ať už to byl Charles de Gaulle a jeho Citroën DS, Nicolas Sarkozy (Peugeot 607 Paladine) či François Hollande s DS 5.

Foto: DS

De Gaulle ve svém slavném Citroënu DS

Reklama

Výběr článků

Načítám