Hlavní obsah

Volkswagen Scirocco a Beetle asi končí

Automobilka Volkswagen pravděpodobně v návaznosti na kauzu Dieselgate zruší bez náhrady hned dva modely – Beetle a Scirocco.

Foto: LL, Novinky

Volkswagen Beetle Dune 1.4 TSI

Článek

Jsou auta, která se drží ve výrobě, i když nikdy nebyla moc úspěšná. Automobilky je drží spíš jako dílky do skládačky. Třeba zbavit se Volkswagenu Beetle by bylo dost nelogické, vždyť tohle jméno je prostě legenda. A legendy se neruší. Ale ruší. Když nejsou peníze, tak ruší.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Scirocco GTS (2015)

Tyto vozy patří do skupiny emotivních vozidel, které nejsou nijak extrémně prodávané. Volkswagen už několikrát uvažoval o tom, jestli nová generace výše zmíněných modelů je finančně rozumná. A jak to vypadá, není.

Ostatně i v tak silném trhu, jakým jsou Spojené státy, prodal Volkswagen jen 14 700 vozů Beetle (jsou v tom verze s pevnou střechou i kabriolety).

Snaha Volkswagenu ušetřit je vidět na každém kroku. Už se mluví o prodeji výrobce nákladních vozidel MAN a Scania, informovali jsme vás i o tom, že VW si zadalo vytvoření rešerše, jestli a za kolik by bylo možné prodat značku Ducati, kterou přitom koupili v roce 2012 za 935 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám