Hlavní obsah

Kdo zvládne rychleji 0-250 km/h? Alfa Giulia QV proti BMW M3

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo začala konečně znovu dělat rychlé sedany s klasickou koncepcí. Vyzvat ikonické BMW M3 tak pro nás bylo takříkajíc povinností. Které auto zvítězilo ve sprintu z klidu na 250 km/h?

BMW M3 vs. Alfa Romeo Giulia QV zrychlení 0-250 km/hVideo: Novinky

 
Článek

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde má motor odladěný u Ferrari. Zadní kola roztáčí dvojnásobně přeplňovaný třílitrový vidlicový šestiválec naladěný na 510 koní (375 kW). Tuzemské zastoupení mělo dostatek odvahy novinářské auto vybavit manuální převodovkou. Tu M3 může mít rovněž, jak je pro demo auta obvyklé, opět je zde sedmistupňové M DCT.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Giulia QV

Foto: Jan Handrejch, Právo

BMW M3

Stovku s tímto vrcholným motorem zvládne nová alfa za fantastické 3,9 sekundy. Nejvyšší rychlost činí 310 km/h. BMW M3 ve „zlatém” provedení nastoupilo k souboji se svým italským rivalem s paketem Competition, který celkový výkon zaokrouhluje na hodnotě 450 koní.

M3 zvládne 0-100 km/h za 4,2 sekundy a jeho rychlost je elektronicky brzděna při 250 km/h. Mimochodem: při 250 km/h máte u obou modelů zařazený pátý rychlostní stupeň. Motor Alfy točí v tu chvíli 6200 otáček, v M3 je to 6900. Omezovač otáček ale u obou rivalů zasahuje na stejné hodnotě - při 7500 otáčkách za minutu.

Během testu na hoškovickém letišti silně pršelo a během obou jízd byl ve voze přítomen i spolujezdec. A kdo vyhrál? Na to se podívejte na našem videu.

Podrobný test obou soupeřů (včetně jízdního videa) připravujeme.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Giulia QV a BMW M3

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Giulia QV a BMW M3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám