Hlavní obsah

Česká policie dostane k bezplatnému testování 11 elektrických BMW i3

Novinky, maž

Tuzemská policie a vybrané útvary městské policie dostanou k bezplatnému půlročnímu testování celkem 11 elektrických vozů BMW i3. Elektrická auta si zástupci policie převezmou tento čtvrtek.

Foto: BMW Česká republika

Flotila elektrických BMW i3 pro českou policii

Článek

Policie ČR bude používat tři vozidla v Praze, pravděpodobně v centru metropole, kam se i3 svými rozměry a nulovými lokálními emisemi hodí ideálně. Další i3 budou fungovat v rámci městských policií - v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Pardubicích, Písku, Zlíně a v Ostravě (dvě vozidla).

České zastoupení BMW elektrická auta pro tuzemské represivní složky nabídne bezplatně na půl roku nebo do ujetí 6000 kilometrů (podle toho, co nastane dříve). Součástí zápůjčky je kabel pro nabíjení z rychlonabíjecích stanic a karta Charge Now s bezplatným tarifem. Jedno ze zapůjčených vozidel bude mít dojezd prodloužený na 350 km, ostatní vozy ujedou na jedno nabití zhruba dvě stovky kilometrů.

Foto: BMW Česká republika

Flotila elektrických BMW i3 pro českou policii

Nové BMW i3 je poháněné výhradně elektromotorem vážícím 50 kilogramů. Nejvyšší výkon činí 125 kW/170 k a točivý moment 250 Nm, který se přenáší přes jednostupňovou převodovku na zadní kola. Jako zdroj energie slouží lithium-iontový akumulátor umístěný v podlaze.

Maximum točivého momentu máte k dispozici od nulových otáček a razance, s jakou BMW i3 zrychluje do nějakých 100 km/h, je fantastická. Ostatně podívejte se sami na přiloženém videu. Nejvyšší rychlost je omezena při 150 km/h a při zrychlení 0-65 km/h je i3 rychlejší než sportovní model M3. Další informace najdete v našem redakčním testu.

Zrychlení elektrického BMWVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám