Hlavní obsah

Elektrický Citroën Berlingo bude i jako osobní vůz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v roce 2012 představil Citroën model Berlingo v elektrické verzi a jeho prodej začal o rok později. Ovšem šlo o dodávku. V roce 2017 konečně přichází se stejnou technikou i osobní verze.

Citroën E-Berlingo MultispaceVideo: Citroën

 
Článek

Multispace, jak se tradičně verze pro přepravu osob jmenuje, má opravdu tutéž techniku jako klasická dodávka. Pod kapotou je elektromotor s výkonem 49 kW (67 koní). Točivý moment vrcholí ve 200 Nm. Poháněná jsou přední kola, a to přes jednostupňovou redukční převodovku.

Foto: Citroën

Citroën E-Berlingo Multispace

Foto: Citroën

Citroën E-Berlingo Multispace

Pod podlahou u sedadel i v kufru jsou pak umístěny lithium-iontové akumulátory o kapacitě 22,5 kWh. Ty se prostřednictvím klasické zásuvky dobijí na 100 % přibližně za osm hodin. Při použití třífázového napětí 380V je 50 % kapacity k dispozici přibližně za 15 minut a za dalších patnáct už je kapacita na 80 %.

To nejdůležitější byl, je a bude ovšem na elektromobilu dojezd. Citroën E-Berlingo Multispace podle evropských norem NEDC ujede asi 170 km na jedno nabití. Druhé nejdůležitější pro Čechy je zavazadlový prostor. Tak tady vůz uspokojí každého – 675 l v základu a po sklopení sedadel až 3000 l.

Auto bude vybaveno standardní výbavou, jakou známe z verzí se spalovacím motorem, včetně velké dotykové sedmipalcové obrazovky. Citroën zatím nezveřejnil ceny auta, ale už nyní víme, že na akumulátory bude záruka osm let nebo 100 000 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám