Hlavní obsah

Škoda chystá konkurenta pro Teslu Model X, prototyp ukáže v dubnu

Novinky, maž
Aktualizováno

Na dubnovém autosalonu v Šanghaji bude mladoboleslavská automobilka prezentovat nový automobil, který bude poháněn výhradně elektrickou energií a nevychází z žádné nyní vyráběné škodovky. Na ženevském autosalonu to Novinkám exkluzivně potvrdil zdroj z automobilky obeznámený se situací. Konkurentem pro nové elektrické SUV od Škody bude i Tesla Model X, mladoboleslavský konkurent by ale měl být výrazně levnější.

Foto: Škoda Auto

Článek

Půjde o model, který bude pohánět výhradně elektromotor. Jeho velikost bude zhruba na úrovni kodiaqu, z něhož si převezme několik designových prvků. Také to znamená, že by měl bez problémů uvézt čtveřici cestujících, půjde tedy o čtyřmístné pseudokupé.

Technickou zajímavostí je dvojice elektromotorů, přičemž poháněná budou permanentně všechna čtyři kola. Sedačky v interiéru se při nastupování samočinně odsunou, a dokonce se i natočí k řidiči.

Škoda chce s elektromobily přijít až v době, kdy bude dojezd na jedno nabití kolem pěti set kilometrů a cena bude jen o trochu vyšší než v případě obdobně velkých modelů s konvenčním spalovacím motorem. Sériová verze tohoto modelu, jenž se ve světové premiéře coby koncept ukáže letos v dubnu na autosalonu v Šanghaji, by tedy měla dorazit v letech 2020 nebo 2021.

Škoda Auto již potvrdila svůj historicky první hybridní model, v roce 2019 to bude superb, který bude kombinovat benzínový motor a elektromotor. Půjde o tzv. plug-in hybrid, tj. model s možností vnějšího dobíjení z elektrické sítě.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám