Hlavní obsah

Další model Land Roveru má konkurovat luxusnímu SUV Porsche Macan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche se svým modelem Macan trefilo do černého a z luxusního segmentu SUV si ukrojilo nebývale velký kus. Land Rover to nechce nechat být jen tak a už za měsíc představí nový model, který mu bude konkurovat.

Foto: LL, Novinky

Range Rover Evoque 2.0l TD4 aut. HSE Dynamic

Článek

Nepůjde o nástupce modelu Evoque. Ten to zatím nepotřebuje, je to stále stejně dobře prodávaný automobil, i když už má dost let za sebou.

Nové auto bude o kousek větší než Range Rover Evoque, ale zase menší než Range Rover Sport. A navíc má jeho vzhled víc připomínat kupé, takže vzadu to s místem nad hlavou asi nebude až taková sláva.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Porsche Macan Turbo

Podle britského časopisu Autocar se nový koncept, který se ve Švýcarsku představí, bude jmenovat Velar. Tohle jméno je ve světě Land Roveru velmi tradiční. Že ho neznáte? V šedesátých letech minulého století se jím označovaly všechny koncepty této značky.

Technika bude pocházet od Jaguaru F-Pace, ale podvozek by měl spíš inklinovat k Land Roverům, takže nerezignuje na terénní schopnosti. Samozřejmě, že na terén jsou tu jiné vozy (Discovery, Range Rover), ale proti Porsche Macan nebo Jaguaru F-Pace půjde o drsný teréňák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám