Hlavní obsah

Audi SQ5: vrcholný model má opět benzínový šestiválec

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi na právě probíhajícím detroitském autosalonu ukázalo kromě konceptu obřího modelu Q8 také jedno sériové provedení. Tím je nejsilnější verze sportovně-užitkového Q5. Pod kapotou má přeplňovaný benzínový šestiválec.

BEZ KOMENTÁŘE: Audi SQ5 Video: Audi

 
Článek

Proti standardní Q5 má SQ5 o trochu agresivnější vizáž. Přední maska má agresivnější vzhled, standardem jsou LED světla i 20palcová kola se specifickým designem. Uvnitř jsou pak standardně sportovní sedačky čalouněné kombinací alcantara/kůže.

Třílitrový motor V6, přeplňovaný turbodmychadlem (u minulé generace kompresorem), dosahuje nejvyššího výkonu 260 kW (354 koní). Už při 1370 otáčkách máte k dispozici maximální točivý moment 500 Nm. Ten vydrží do 4500 otáček.

Foto: Audi

Audi SQ5 (2017)

Vrcholná verze Q5m vyráběná stejně jako „obyčejná” provedení v Mexiku, díky tomu zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,4 sekundy. Převodovka je osmistupňová (tiptronic). Audi udává spotřebu v kombinovaném režimu 8,5 l / 100 km.

Výkon se přenáší na všechna čtyři kola, za příplatek dostanete i aktivní zadní diferenciál, který rozděluje mezi zadními koly točivý moment tak, aby SQ5 byla na výjezdu ze zatáčky co nejméně nedotáčivá. Za příplatek se dodává i vzduchové odpružení.

Foto: Audi

Audi SQ5 (2017)

V prodeji v polovině roku

Hmotnost benzínové SQ5 není z nejmenších, jakkoliv předchůdce byl ještě o tři desítky kilogramů těžší. Novinka váží i tak nemalých 1995 kilogramů. Kotoučové brzdy s černě lakovanými (na přání červeně) šestipístkovými pevnými třmeny s logem S mají průměr 350 mm.

Foto: Audi

Audi SQ5 (2017)

Nové Audi SQ5 3.0 TFSI se začne v České republice prodávat v polovině letošního roku. Ceny zatím automobilka nezveřejnila. U minulé generace se provedení SQ5 nabízelo také s turbodieselem (313 k a 650 Nm).

Exkluzivní test nové Audi Q5 z Mexika najdete zde. [celá zpráva]

Foto: Audi

Audi SQ5 (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám