Hlavní obsah

Chrysler představil elektrický Portal, auto, které pozná svého majitele

Novinky, maž

Nikoli v Detroitu, ale na výstavě elektroniky CES se ukázal nový Chrysler Portal. Výrobce u elektrického konceptu vyzdvihuje věci, které běžného motoristu zatím vůbec nezajímají - například to, že ho auto díky kameře pozná a otevře mu dveře.

Foto: Chrysler 3x

Chrysler Portal (2017)

Článek

U některých nových automobilů jako by první čtyři písmena z jejich názvu přestávala platit – stále více připomínají mobily na kolech, které vás kromě telefonování mohou i někam odvézt. Platí to i o novém Chrysleru Portal, který se představil na výstavě CES v Las Vegas.

Auto dovede díky kamerám rozpoznat tvář majitele, respektive lidí oprávněných jej řídit a automaticky jim otevře posuvné dveře (na každé straně jsou jedny). Na základě obličeje vám pak auto, zvládající autonomní jízdu na dnes vrcholné úrovni 3, uzpůsobí nastavení sedadel.

Foto: Chrysler

Chrysler Portal (2017)

Některé funkce je možné ovládat hlasově, jiné pomocí gest. Interiér s mnoha displeji a netradičně pojatým volantem pojme až šest cestujících. O pohon se stará elektromotor o výkonu 100 kW, lithium-iontové baterie vydrží údajně až na 400kilometrovou jízdu.

Zatím není zřejmé, zda Chrysler tento model dostane do sériové výroby.

Foto: Chrysler

Chrysler Portal (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám