Hlavní obsah

Nošovický Hyundai už vyrábí model i30 třetí generace

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sériovou výrobu modelu Hyundai i30 třetí generace zahájila ve čtvrtek dopoledne automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

Foto: HMMC

S plnou parádou, včetně mažoretek, spustila nošovická automobilka Hyundai sériovou výrobu modelu i30 třetí generace.

Článek

První vůz sjel z výrobní linky krátce po 10. hodině. „Pětidveřový hatchback je první verzí nové generace i-třicítky, v průběhu příštího roku přijde postupně kombi, motoricky nabušená N-verze a v závěru roku i sportovně střižený fastback,“ osvětlil mluvčí HMMC Petr Vaněk.

Od modelu, který měl světovou premiéru na letošním autosalonu v Paříži, očekává automobilka, že se stane jedním z nejlépe prodávajících modelů v Evropě.

Foto: HMMC

S plnou parádou, včetně mažoretek, spustila nošovická automobilka Hyundai sériovou výrobu modelu i30 třetí generace.

„Nový Hyundai i30 se stane pilířem našich evropských prodejů, přičemž právě tento evropský trh je nesmírně náročný a konkurence v segmentu nižší střední třídy nebývale tvrdá,“ řekl při slavnostním spuštění sériové výroby viceprezident pro výrobu Jong Hoon Lee.

První generace pětidveřového hatchbacku Hyundai i30 se v Nošovicích vyráběla od zahájení sériové výroby v listopadu 2008 do prosince 2011, druhá generace pak od ledna 2012 do konce letošního listopadu.

Zahájení sériové výrobu modelu i30 třetí generace v Nošovicích.

Podle mluvčího Vaňka je počet objednávek na i30 nové generace už nyní na hranici výrobní kapacity HMMC. Automobilka začne model v Evropě prodávat v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku.

Reklama

Související články

Druhá generace vozu Hyundai i30 skončila

V Nošovicích byla ukončena výroba modelu Hyundai i30 druhé generace. Nyní bude čtrnáct dní probíhat úprava linky na novou generaci, která byla představena na...

Výběr článků

Načítám