Hlavní obsah

Ferrari postaví deset speciálních aut pro japonské zákazníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Japonsku má Ferrari zastoupení už padesát let. A tohle kulaté výročí oslaví více než zajímavě – speciálním vozem Ferrari J50.

Foto: Ferrari

Ferrari J50

Článek

Vůz, který bude určen výhradně pro Japonsko, stojí na základu Ferrari 488 Spider. Používá stejný podvozek, sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku i přeplňovaný osmiválec o objemu 5,9 l (507 kW/690 k). Ovšem karoserii udělala divize Ferrari Special Projects, která má na starosti speciální unikátní zakázky od zákazníků. Tahle ale na rozdíl od standardních jednokusovek bude mít kusů deset.

Foto: Ferrari

Ferrari J50

Foto: Ferrari

Ferrari J50

Na designu auta fantasticky rezonuje fascinace vozy 80. a 90. let a také japonským designem této dekády. Karoserie je vlastně kompletně z uhlíkových vláken a všechno na ní je unikátní. Stejně tak i kola budou nabídnuta pouze k J50, stejně tak i třívrstvý červený odstín karoserie. Ovšem ten se může změnit podle přání zákazníka.

Interiér už celkem dost připomíná 488 Spider, ale má také několik změn. Krásné je černé obšití s červenými linkami. Vše samozřejmě v kůži a alcantaře.

Foto: Ferrari

Ferrari J50

Foto: Ferrari

Ferrari J50

Jak už bývá zvykem, tohle auto není na volný prodej. Je pravděpodobné, že ještě před uveřejněním těchto informací a fotografií, bylo osloveno deset věrných zákazníků z Japonska, kteří se rozjeli do Itálie na dovolenou, kde jim byl model prezentován a oni si auto předplatili. Takže je jasné, že cena auta se nezveřejňuje.

Anketa

Ohodnoťte známkou Ferrari J50
1
93,1 %
2
2,2 %
3
1,1 %
4
0,8 %
5
2,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1131 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám