Hlavní obsah

Designér Bugatti Chiron odchází ke Korejcům

Alexander Selipanov odchází z Bugatti k Genesis. Tenhle člověk, který byl zodpovědný za model Chiron tak nyní bude vytvářet auta pro luxusní divizi značky Hyundai.

Foto: Genesis

Alexander Selipanov

Článek

Hyundai chce prostě to nejlepší. Značka Genesis se vyčlenila jako samostatná divize a dělá, že s mateřskou společností vlastně nemá nic moc společného. Už nyní šéfuje designu celého koncernu Luck Donckerwolke, bývalý člen Škody, Lamborghini a naposledy šéf designu Bentley. A tomu za Genesis bude šéfovat zase Alexander Selipanov.

Foto: Genesis

Genesis New York Concept

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron na LeMans

Ten také prošel už mnohými automobilkami (například Lamborghini) a nyní bude vést evropské centrum designu Genesis Advanced. Jeho úkolem nebude nic menšího, než uvést značku Genesis na evropský trh a ukrojit kus pomyslného koláče zavedeným luxusním značkám, jako je Mercedes-Benz či BMW.

Už nyní se připravuje nové SUV, do kterého ale Selipanov nemá už moc možností zasahovat. Jeho nástup by měl přijít už v roce 2018, zatímco Selipanovova kariéra u Genesis začíná v lednu 2017. Ale na málo práce si nebude moct stěžovat. Do roku 2020 je v plánu šest modelových řad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám