Hlavní obsah

Nová octavia se ukáže v lednu na vídeňském autosalonu, Scout a RS v Ženevě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazená třetí generace nejprodávanějšího modelu mladoboleslavské Škody Auto se ukáže v polovině ledna na vídeňském autosalonu. Deriváty Scout a RS jsou pak - jak nám potvrdil dobře informovaný zdroj z automobilky - připraveny pro březnový debut na prknech ženevského autosalonu.

Foto: Śkoda Auto, Novinky

Śkoda Octavia (facelift 2016)

Článek

Omlazená octavia se na speciální akci pro novináře z celého světa ukáže v úterý 10. ledna. Novinky.cz jsou mezi deseti redakcemi, které na dostaly pozvánku, hned jakmile to bude možné, vám tak přineseme první dojmy ze statického prvního uvedení nového modelu.

O den později bude mít omlazená octavia svou světovou výstavní premiéru na menším vídeňském autosalonu. Ten trvá od 11. ledna (novinářské dny) do 15. ledna.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia (2016)

Lednový termín byl zvolen záměrně, protože automobil už je možné objednávat a znám je tak i jeho ceník. [celá zpráva]

Škoda začne od konce roku vyrábět modernizovanou octavii, a to v obou karosářských variantách - liftback a kombi. Na větší, prestižnější a slavnější akci - na 87. autosalonu v ženevském Palexpu se tak podle našich informací ukážou deriváty RS (245 koní) a Scout.

Největší změnou jsou dělené světlomety

Změnou, které si každý všimne na první pohled a která bude veřejnost polarizovat, jsou nové světlomety dělené na čtyři moduly. Ty se patrně nebudou líbit každému (na definitivní závěry je ale nutné počkat na živé setkání), změna je to každopádně velmi výrazná.

Foto: Śkoda Auto, Novinky

Śkoda Octavia (facelift 2016)

Foto: Śkoda Auto, Novinky

Śkoda Octavia (facelift 2016)

Příď se díky drobným úpravám v oblasti nárazníku opticky rozšířila, nově tvarované jsou i mlhové světlomety. Světlomety mohou být nyní za příplatek plně diodové (Full LED), což dosud žádná škodovka mít nemohla. Rozměry vozu zůstaly stejné jak v případě liftbacku, tak kombi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám