Hlavní obsah

Nejdražší auto vyrobené v 21. století je ferrari

Nejde o žádné překvapení. Nejdražší historický veterán vydražený v aukci - ferrari. Nejdražší přímo prodaný vůz (opět veterán) - ferrari. Nejdražší dosud vyrobené auto v 21. století - Ferrari LaFerrari.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari s číslem 500 poznáte podle nosu s trikolorou.

Článek

Je to už docela obehraná písnička. Ferrari patří mezi nejdražší automobily, ať se člověk podívá, kam chce. Drží si svou cenu a investovat do něj se vyplácí. I když…

Ferrari LaFerrari s výrobním číslem 500 má cenovku pořádně nastřelenou už v začátcích svého života. Jde totiž o kus, který nikdy neměl být vyroben, ale kvůli zemětřesení ve střední Itálii sáhla firma do svých výrobních zásob a postavila ještě jeden kousek nad původně plánovaných 499. Kompletní výtěžek z prodeje poputuje do postižených oblastí.

A jaká je hodnota vozu? Vyvolávací cena činila 1,4 miliónu dolarů. Reálný výsledek byl více než ohromující – 7 miliónů amerických dolarů, tedy 177,5 miliónu korun. To je za nové ferrari, byť s hybridním agregátem o úhrnném výkonu téměř tisíc koní, které může jet až 350 km/h, přece jen dost.

Třetí Ferrari LaFerrari, které dorazilo do ČR, jsme pro vás natočili.

Do Česka dorazilo třetí LaFerrari, na auto za 30 miliónů majitel čekal dva rokyVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám