Hlavní obsah

Divize Audi Quattro končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno divize Quattro GmbH se objevila v roce 1983 a obnovila zašlou slávu značky na poli motosportu. Pak začala vyrábět i speciály pro zákazníky, verze RS a také sporťák R8. A teď zmizí ze světa. Spolkne ji divize Audi Sport.

Foto: Audi

Audi RS6

Článek

Ohromné změny čekají Audi v příštích letech. Může za to samozřejmě kauza Dieselgate i vlastní problematický software v převodovkách, který také falšoval informace o emisích při jejich testech. Koncern Volkswagen z toho vyvozuje důsledky a rozvětvený strom se oklešťuje. Divize Audi Sport pohlcuje legendu motosportu Quattro GmbH. Po odchodu z LeMans tahle divize přišla prakticky o vlajkonoše svých zájmů v motosportu, a tak nebyl důvod, proč nechat dvě podobné větve vedle sebe.

Foto: Audi

Sluší se připomenout si slavnou historii divize Quattro: Audi quattro A2 Group B

Foto: Audi

Audi R8 e-tron / Audi R8 V10 plus / Audi R8 LMS

Bývalý šéf Lamborghini Stephan Winkelmann, který do Audi přišel, tak udělal další velký krok k ořezání nákladů. Přesto nemusíme úplně bědovat. Oznámil, že během dalších osmnácti měsíců se představí dalších osm verzí s označením RS. To znamená, že se zdvojnásobí současný stav nejvýkonnějších verzí modelů (RS3, RS Q3, RS6, RS7, TT RS, R8 a S8 plus). Jaké to budou? Určitě se dostane na RS4, RS5, RS Q5 a RS Q7. Další nevíme.

Zajímavé je, že specializovaných dealerství Audi Sport je dnes 370. A jelikož verze RS jsou tak žádané, tak počet těchto míst se rozroste na neskutečných 600 v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám