Hlavní obsah

Supersportovní auta Pagani už vyjíždějí z bran nového závodu

San Cesario Sul Panaro je domovem supersportů Pagani. Ovšem až dosud byly vozy produkovány v dost nevyhovující fabrice. A tak byla postavena nová. Moderní. I s velkým showroomem. Podívejte se.

Nové ústředí automobilky PaganiVideo: Pagani

 
Článek

Auta Pagani se řadí ke špičce v automobilovém průmyslu. A to jak technikou, tak i cenou. Jenže až dosud vyjížděla z bran závodu, který… No moc ani výrobním závodem nebyl. Vypadalo to spíš jako nějaký kancelářský dům.

A tak Horacio Pagani rozhodl, že je třeba rozvíjet firmu a investovat do zázemí. Jeho designéři tak sami nechali vzniknout návrhu na nové sídlo, které je inspirováno jedním francouzským skleníkem, z dílny samotného Alexandra Gustava Eiffela. Samozřejmě že továrna není žádný skleník, ale technicky je to určitě velmi zajímavé dílo.

Jen pár set metrů od bývalého sídla tak nyní stojí supermoderní centrum pro výrobu aut, v jejichž útrobách převažují materiály, jako titan, hliník, karbon, hořčík… Firma nechala udělat i film ze stavby, takže se do továrny s podlahovou plochou 5800 m2 můžete podívat i vy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám