Hlavní obsah

Ariel postaví další motorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ariel je známá jako výrobce ultimativního, ultralehkého a enormně divokého vozu Atom i jeho terénní verze Nomad. Někdo už ale možná zapomněl, že v roce 2014 měli i motorku Ace. Ta teď přijde znovu. Bude výrazně výkonnější.

Foto: Ariel

Ariel Ace R

Článek

Automobily Ariel jsou ultralevné, protože prostě nemají nic navíc. I karoserie jim chybí. Je tu jen trubkový rám a pár difuzorů, aby vzduch šel tam, kam má. Vytáhlá kola do stran a vzadu výkonný motor od Hondy.

Foto: Ariel Motor Company

Ariel Atom 3.5R (2014)

A stejný koncept je i v případě motocyklu Ace. Opět tu je odlehčení na minimum a k tomu výkonný agregát Unicam Honda V4 s objemem válců 1237 ccm. Výkon nové verze R se má zvýšit na 127 kW, což znamená, že tenhle naháč poletí maximální rychlostí 265 km/h a na stovku z klidu zrychlí za 3,2 sekundy.

Kdo by chtěl koupit tenhle motocykl, který bude plný hliníku, karbonu a síly, pak si musí pospíšit. Stroj se představí na výstavě Motocykle Live v Birminghamu a postaveno prý bude omezené množství kusů.

Hodně omezené množství – pouhých deset strojů. Cenu Ariel zatím nezveřejnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám