Hlavní obsah

Zajímavá přestavba Fordu Mustang

Tuning firmy Zero to 60 Design jsme tu ještě neměli. Když jsme viděli tohle auto zepředu, tak jsme si hned řekli, že je to škoda. Tohle je Ford Mustang oslavující další Ford GT.

Foto: Zero to 60 Design

Zero to 60 Design Ford Mustang GTT

Článek

Jmenuje se Mustang GTT, tedy Grand Turismo Tribute, a má to být poklona superkáře Fordu GT. Mustang byl kompletně přemodelován, aby tak nějak víc ladil s o trochu větším a silnějším bráškou. Přední maska byla protažena dopředu, zúžena a dostala výrazně dramatičtější výraz a hlavně chladicí otvor o velikosti Nissanu Micra. Kapota pak má nově dva ohromné výdechy horkého vzduchu.

S úpravami ale pokračujeme i dál. Nové prahy výrazně rozšiřují auto a hlavně dávají prostor pro další obří otvory, tentokrát před zadními koly.

Foto: Zero to 60 Design

Zero to 60 Design Ford Mustang GTT

Zadní část je změněna k nepoznání. Bohužel. Zadní světla nahradila čtyři kruhová a uprostřed kapoty je jakási boule. K čemu? To vám nepovíme. Pod velkým difuzorem pak jsou uprostřed dva laufy o průměru hrnků na Cafe Americano.

Foto: Zero to 60 Design

Zero to 60 Design Ford Mustang GTT

Samozřejmě že nová jsou i kola. Jde o dvaadvacetipalcové ráfky HPE Performance s nasazenými pneumatikami Pirelli P-Zero. Za nimi pak jsou nové brzdy Brembo a pružení Eibach Pro-Street-S s. A proč? Protože pod kapotou je načipovaný a velkým železem oturbený osmiválcový pětilitr, který dává 597 kW (800 koní).

Cenu zatím neznáme. Auto se představí široké veřejnosti na tuningové výstavě SEMA. Za nás je hodnocení rozpolcené – zajímavé změny vepředu, ošklivé vzadu, nechat to nalakovat jednotnou barvou… A pak by to šlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám