Hlavní obsah

Volkswagen začal odhalovat nové sedmimístné SUV

Nové SUV od Volkswagenu bude velké právě tak, aby v sobě mohlo nést sedm sedadel a bylo větší než Volkswagen Tiguan, ale menší než Volkswagen Touareg. Společnost mu zatím nedala konečné jméno, ale nejspíš by to měl být Atlas.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Atlas

Článek

Po problému, který má Volkswagen s kauzou Dieselgate na americkém trhu, bude mít jakákoli americká novinka hodně těžkou startovní pozici. Ale VW ví, že se nemůže jen tak stáhnout a dělat mrtvého brouka. A tak posílá do Ameriky nový vůz, který by měl zaujmout, zacelit díru po kulce vypálené emisním skandálem a také trochu pomoci prodejům. Nahradit by totiž měl i neúspěšný Volkswagen Routan, což nebylo nic jiného, než přeznačkovaný Chrysler Town & Country.

Nové SUV, říkejme mu tedy Atlas, bude postaveno na společné platformě MQB. Délkou 5040 mm se posune před konkurenční Hondu Pilot nebo Toyotu Higlander.

Atlas bude vycházet z konceptu Volkswagen CrossBlue, k čemuž se hrdě přiznává. Pod kapotou se objeví vidlicový šestiválec o objemu 3,6 litru a benzínový čtyřválcový dvoulitr. První nabídne výkon 208 kW, druhý 177 kW. O dieselech zatím nebyla řeč.

Výroba vozu bude zahájena v továrně Chattanooga v Tennessee jen chvíli poté, co bude vůz představen na listopadovém autosalonu v Los Angeles.

O tom, jestli by vůz mohl také někdy opustil severoamerický kontinent, se zatím zprávy nezmiňují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám