Hlavní obsah

Honda postaví miniaturní terénní – neterénní auto

Auta, která jako terénní vypadají, ale terénní přitom nejsou, mají dnes zelenou. A tak většina značek dělá takzvané crossovery jako na běžícím pásu. Stejně tak i Honda, která představí zanedlouho model WR-V.

Foto: Honda

Honda WR-V

Článek

Půjde vlastně o jakýsi malý Jazz (Fit) v terénním kabátu. Superminiplatforma značky, která se používá právě do vozů jako je Fit (u nás Jazz) by měla být základem pro nový vůz, což určí i jeho soupeře. Utká se totiž s Renaultem Duster nebo Fordem Ecosport a také Hyundai i20, VW Cross Polo nebo Fiatem Urban Cross.

Neznáte tahle jména? To je bud tím, že jde o vozy z jihoamerických trhů (první dva) a indického trhu. Právě tam by WR-V měl působit. U nás se tedy pravděpodobně neobjeví. Ale nikdy neříkejme nikdy. Vždyť i Honda ví, že tohle je segment, který v Evropě letí. Půjde o miniautíčko do města, které bude nabízet trochu dramatičtější výraz.

První představení vozu si odbude 8. listopadu na 29. ročníku automobilového festivalu v brazilském Sao Paulu. Tady bylo také auto navrženo, vypočítáno, připraveno. Na prodej ale bude až během roku 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám