Hlavní obsah

Číňané použijí podvozky Volva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská investice automobilky Geely do Volva se začíná překlápět. Dosud Číňané jen sypali peníze do švédské značky, teď si z ní i něco vezmou. Půjde o modulární podvozek CMA.

Foto: Volvo

CMA podvozek

Článek

Když bylo Volvo v krizi, koupila jej čínská gigantická velkovýrobna aut s názvem Geely. Moc lidí nevěřilo tomu kroku a mnoho odborníků i laiků spíš očekávalo, že čínská investice spíš míří k vysátí švédských technologií směrem k východní zemi. Jenže to se nestalo. Geely investovalo do Volva ohromné peníze, a to se vyplatilo. Volvo je v současnosti jednou z nejrychleji rostoucích automobilek a její finanční situace je více než dobrá.

A tak přišel ke slovu konečně transfer opačným směrem. Geely vytvořilo novou značku s názvem Lynk & Co., která se představí už 20. října. Půjde o značku, která se bude podílet na prodejích celosvětově. Bude to globální značka, která se začne prodávat jak v Číně, tak i v Americe a Evropě. Základ bude z Volva. Půjde o novou modulární platformu CMA.

Foto: Geely

Nová značka se bude jmenovat Lynk & Co.

Ta byla vyvinuta, aby mohla splňovat nároky pro všechny modely v celé paletě výrobní řady. Stačí se podívat na titulní fotografii, kde je CMA jednoduše popsána – až na jediný parametr je vše variabilní. Platforma tak může být základem pro SUV, stejně jako pro krátké kupé, dlouhé kombi…

Už za tři dny se tak setkáme s novými vozy, které podle informací mají mít karoserii SUV a sedanu. Jak velkých, jakých specifikací, to zatím není jisté. Očekáváme však, že pravděpodobně něco pochytí od konceptů 40.1 a 40.2, které Volvo představilo letos v květnu. Takže si dosaďte místo znaku Volvo Lynk & Co. a máte rámcovou představu. [celá zpráva]

Foto: Volvo

Volvo 40.2

Foto: Volvo

Volvo 40.1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám