Hlavní obsah

Soukromá sbírka Schumachera bude pro veřejnost zdarma

Pokud příští rok pojedete do Kolína nad Rýnem, nezapomeňte se zastavit v Motorworldu. Tam se totiž otevře sbírka Michaela Schumachera. Bude k vidění hromada zajímavostí, které jsou spojené s tímto slavným jezdcem a jeho závoděním.

Foto: Motorworld

Takhle by měla vypadat výstava v Motorworldu

Článek

Zdravotní stav Michaela Schumachera se nelepší a nikdo na světě nemůže říct, jestli se někdy vůbec zlepší. Jeho rodina ale nechce všechno to, co slavný závodník vyhrál, nechat upadnout v zapomnění. A tak nechá v Motorworldu v Kolíně nad Rýnem, což je jen kousek od jeho rodného města, otevřít výstavu. Výstavu, která nabídne ledasjaké artefakty z historie jeho závodění.

Měly by tu být monoposty, se kterými vyhrál své vavříny, včetně toho prvního (Benetton B194), poháry, přilby i čepice, kterými vždy ze stupňů vítězů mával svým fanouškům. Samozřejmě, že tu bude hromada fotografií, nikdy neviděných, protože patří do soukromé rodinné sbírky. Ostatně půjde o výstavu, která bude vůbec poprvé tak kompletní a tak všeobjímající.

Foto: Motorworld

Kolekce by měla být největší a tak rozsáhlá, jako ještě nikdy nebyla

Jeho manželka Corinna Betsch k výstavě řekla, že nechce, aby se na Michaela zapomnělo. Dodala, že tahle výstava přivede zpět alespoň ty staré dobré časy.

Zajímavá bude i jeho soukromá sbírka aut, ale také aukční automobilová síň, restaurátorská poradna a samotná restaurátorská dílna. Prostě Motorworld bude hodně zajímavá destinace pro fanoušky aut.

A navíc – výstava Michaela Schumachera bude zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám