Hlavní obsah

Nový Nissan Micra se už tváří dospěle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novinky, které jsme vám ještě nepředstavovali, protože jsme o nich netušili, patří i Nissan Micra. Novinka, která přináší do segmentu malých aut techniku z mnohem vyšších tříd.

Foto: Nissan

Nissan Micra (2017)

Článek

V březnu tohoto roku se v Ženevě ukázal koncept Nissan Sway. Mluvilo se o tom, že by mohl být taková ukázka toho, jak jednou bude vypadat nový Nissan Micra. Nikdo ale nečekal, že uběhne půl roku a micra se představí v sériové verzi. A samozřejmě s designem swaye.

Nissan Micra představen v PařížiVideo: Nissan

Auto už zcela opustilo ty baculaté tvary, jaké známe z posledních několika generací. A je to dobře. Tohle auto se už tváří dospěle. Vzhled konceptu Sway je tu trochu umírněn, ale ne tolik. Auto je nižší, širší a delší než předchůdce, z tiskové zprávy však nevyčteme o kolik. Pátá generace ale má být výrazně prostornější.

Foto: Nissan

Koncept Nissan Sway

Důležité ovšem je, že do B-segmentu přináší technologie, které zatím byly určeny o třídu i dvě výš. Jsou to například systémy rozpoznávání značek, snímání auta kamerami v úhlu 360°, automatické nouzové brzdění nebo samočinná dálková světla.

Foto: Nissan

Nissan Micra (2017)

Uvnitř se bude moct infotainment propojovat pomocí Apple Car Play s mobilními telefony a pravděpodobně příplatková audiosouprava od BOSE bude mít reproduktory v opěrkách hlavy.

Při uvedení na trh (v ČR se začne prodávat v dubnu příštího roku) nabídne dvě pohonné jednotky – tříválec 0,9 l s přeplňováním (66 kW/90 k a 140 Nm) a k tomu čtyřválcový nafťák 1,5 l (66 kW/90 k a 220 Nm). Později přijde i litrový atmosférický motor (54 kW/73 k a 95 Nm).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám