Hlavní obsah

Česká automobilka Kaipan připravila auto pro náctileté

Český malosériový výrobce aut Kaipan začne na konci roku nabízet kabriolet pro řidiče od 15 let. První hotové vozy Kaipan Baby se k zákazníkům dostanou zhruba za rok. Na výstavě Autoshow v Praze to řekl majitel firmy Kaipan Michal Hradský.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Český malosériový výrobce aut Kaipan představil 22. září na výstavě Autoshow v Praze kabriolet pro řidiče od 15 let. První hotové vozy Kaipan Baby se k zákazníkům dostanou zhruba za rok.

Článek

Kaipan Baby je nově vyvinutý vůz. Bude vybavený dieselovým motorem o objemu 440 ccm a výkonu 4 kW a bude mít maximální rychlost 45 km/h. Do budoucna firma počítá i s elektrickým pohonem s výkonem 4 kW a dojezdem 40 až 80 km. Cena za ujetý kilometr by měla být 35 haléřů. Předpokládaná cena vozu pak je 350 000 korun. V současné době se auto připravuje ke schvalování do provozu a v nabídce by se mělo objevit do konce roku.

Kaipan ze Smržovky měl dosud v nabídce tři modely. Auta využívají motory a podvozkové díly z vozů Škoda Favorit 1,3, Fabia 1,2 TSI nebo Škoda či Audi s motorem 1,8 turbo.

Vozy pro patnáctileté na českém trhu nabízí například značky Aixam, Chatenet nebo Ligier. Ceny začínají zhruba na 200 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám