Hlavní obsah

Nejrychlejší VW Beetle na světě jede 328 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upravený Volkswagen Beetle stanovil nový rychlostní rekord v rámci akce World of Speed Event na pláních vyschlého jezera Bonneville v Utahu (USA). Beetle LSR (Land Speed Record), poháněný motorem 2.0 TSI, dosáhl na jednomílovém úseku rychlosti 328,195 km/h (205,122 mil/h), což je nejvyšší zaznamenaná rychlost v historii modelu Beetle.

Foto: VW

Volkswagen Beetle LSR

Článek

Notně upravený dvoulitr TSI má nové turbodmychadlo, písty, vačkové hřídele, ojnice a hlavu válců. Celkový výkon činí 550 k a točivý moment vrcholí na hodnotě 571 Nm. Pro extrémní podmínky byl Beetle vybaven speciálními koly a pneumatikami pro jízdu na solném povrchu a světlá výška jeho karoserie byla výrazně snížena.

Rekordní brouk disponuje dvěma brzdnými padáky pro zpomalení vozu z vysokých rychlostí. Výkon dosažený při rekordních jízdách, pořádaných každý rok v létě, byl oficiálně zapsán závodní asociací USFRA (Utah Salt Flats Racing Association).

Foto: VW

Volkswagen Beetle LSR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám