Hlavní obsah

Ferrari postaví ještě jedno LaFerrari kvůli zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší ferrari všech dob a také první hybridní ferrari, které dostalo zvláštní název LaFerrari, bylo vyrobeno ve 499 kusech. Nyní firma postaví ještě jeden vůz. Zisk z prodeje poputuje potřebným ve střední Itálii postiženým zemětřesením.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

Článek

Poslední pětistá kopie vozu Ferrari LaFerrari půjde do aukce. Kolik se z ní získá? To standardní se prodávalo za 32 miliónů korun. Ovšem minulý týden se na aukci v americkém Monterey prodalo LaFerrari za 4,7 miliónu dolarů, což je v přepočtu 112 miliónů korun.

Ferrari celou částku pošle na speciální účet pro pomoc lidem ve střední Itálii, kterou 24. srpna zasáhlo ničivé zemětřesení.

Ferrari nebude mít se stavbou žádné velké problémy. Vždyť nyní se připravuje výroba otevřené verze LaFerrari, takže spousta dílů bude vlastně připravena.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

Nový majitel si pak odveze speciální pětistý kus supersportu, který pohání vidlicový dvanáctiválec o objemu 6262 ccm. Ten má výkon 800 koní při 9250 (!) otáčkách, točivý moment má hodnotu 700 Nm (při 6750 ot./min.). Další sílu motoru dodává elektromotor s výkonem 120 kW (163 k), výsledkem je 963 koní.

Výkon se přenáší na zadní kola, hodnoty zrychlení jen těžko hledají konkurenci – 0–100 km/h dle slov italské automobilky „pod tři sekundy“, 0–200 km/h je otázkou sedmi a 0–300 km/h patnácti sekund. V rozletu auto zbrzdí rychlost 350 km/h. Převodovka je automatická, sedmistupňová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám