Hlavní obsah

První fotky Škody Kodiaq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek večer se oficiálně představí nové velké SUV od mladoboleslavské Škody s označením Kodiaq. Ale ještě těsně před premiérou unikly některé fotografie. Tady jsou.

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Článek

Škoda s velkým SUV vstupuje do segmentu, kde zatím žádný z českých výrobců neměl zastoupení. Už jen to, že se jedná o velké SUV, je pro české výrobce unikát.

Škoda poprvé nabídne sedmimístný vůz (konfigurace sedadel je 2 + 3 + 2). Ve voze s délkou 4,7 metru je pak ale volných pouhých 270 litrů v zavazadelníku. Pokud je auto v pětimístné konfiguraci, je tato hodnota velmi nadprůměrná – 720 l. Do této hodnoty je ale započítána i plocha pro rezervní kolo (cca 30 litrů). Tato hodnota je však platná jen pro pětimístnou konfiguraci, pokud si přikoupíte třetí řadu sedadel (a zatažením příslušné páčky je sklopíte do podlahy), bude to 630 litrů.

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Proti superbu je kodiaq s rozměry 4697 x 1882 x 1676 mm mírně kratší, o trochu širší, avšak výrazně vyšší. Vzadu je ale díky rozvoru náprav 2791 mm místa dostatek a pohodlně se usadíte i za volantem.

Foto: koláž Novinky.cz

Srovnání Škody Kodiaq s konkurenčními vozidly koncernu VW

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Pod kapotou budou pracovat zatím jen čtyři motory: 1.4 TSI (110 kW), 2.0 TSI (132 kW) a dvě dvoulitrové naftové jednotky s výkony 110 nebo 140 kW. Jak se s vozy jezdí, jsme už vyzkoušeli v jejich předprodukční zamaskované verzi. [celá zpráva]

Více informací, fotografií a také video přineseme večer, přímo z oficiálního představení vozu.

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Foto: Škoda

Škoda Kodiaq

Anketa

Oznámkujte vzhled vozu Škoda Kodiaq
1
80,5 %
2
6,7 %
3
6,3 %
4
2,2 %
5
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11919 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám