Hlavní obsah

Valentino Balboni se dal na tuning Lamborghini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi nejslavnější testovací jezdec světa Valentino Balboni se po odchodu do důchodu dal na novou dráhu. Bude nabízet tuningové díly pro vozy Lamborghini.

Foto: Valentino Balboni

Valentino Balboni má novou práci.

Článek

Víte, co je splněný klukovský sen? Třeba to, že pět let po tom, co je založena značka Lamborghini pro ni začnete pracovat a během pár měsíců se stanete testovacím jezdcem. Začne to třeba takovým vozem, jako je Lamborghini Miura SV a celá testovací anabáze trvá dlouhých čtyřicet let.

A pohádka to opravdu není. Je to životní příběh Valentina Balboniho, bývalého testovacího jezdce značky Lamborghini. Je to asi neslavnější muž tohoto odvětví. Vždyť firma si ho tak vážila, že k jeho odchodu do důchodu udělala speciální edici jednoho svého vozu, který nese jeho jméno: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni.

Foto: Valentino Balboni

Nový výfuk od Valentina Balboni

Uběhlo pár měsíců a Valentino Balboni je opět na scéně. Tentokrát ale ne jako testovací jezdec, ale jeho jméno a iniciály se skví na novém výfukovém systému pro Aventador SuperVeloce. Úžasná ruční práce zabere 350 hodin času. Celé je to z titanové slitiny a váží neskutečných 6,5 kilogramu. Má mít úžasný zvuk a navíc to bude opravdu exkluzivní zboží. Bude vyrobeno jen 30 kusů za zatím nespecifikovanou cenu.

Značka Valentino Balboni (výfuk nese jen iniciály) plánuje přidat další a další tuningové díly. Uvidíme jaké. Ale všechny budou na jedinou značku aut – Lamborghini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám