Hlavní obsah

Aston Martin: každý rok nové auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi smělé plány má automobilka Aston Martin, konkrétně její šéf Andy Palmer. Ten pro časopis Autocar uvedl, že každý rok jeho značka uvede nové auto.

Foto: Aston-Martin

Aston-Martin DP100 Vision

Článek

Je to dost odvážné tvrzení a plán. Aston Martin totiž je ve ztrátě už pěknou řádku let a třeba v roce 2015 prodělal 172 miliónů dolarů, což je proti 96 miliónům dolarů v roce 2014 dost velký nárůst. Ale ten se prý objevil proto, že nastupuje dvojice nových aut – DB11 a DBX. Nové technologie, nové výrobní změny – to všechno stálo velké peníze.

Ovšem sedm let a sedm nových aut, to nevypadá jako další šetření. Andy Palmer přesto věří, že Aston Martin už v roce 2016 zakončí své účetnictví černými čísly.

A co dál?

Teď to vypadá na velký úspěch Astonu Martin DB11, jenž si už před premiérou objednalo 500 zákazníků. Po premiéře Aston Martin uvolnil ještě 400 dalších míst pro objednávky. A ty jsou také pryč.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11

V roce 2022 se objeví supersport s motorem uprostřed, který ovšem nebude mít dvanáct válců, ale jen osm. Má být vyvážený, rychlý, kultivovaný, placatý… Prostě o něco méně dramatický než AM RB-001. Třeba jako Aston-Martin DP100 Vision pro hru Grand Turismo (na hlavní fotce).

Reklama

Výběr článků

Načítám