Hlavní obsah

Ten jediný pravý DeLorean z filmu Návrat do budoucnosti byl prodán

DeLoreanů se na světě pohybuje celkem dost. Mnoho z nich jsou i zdařilé kopie vozu, známého z filmu Návrat do budoucnosti. Ale jen jeden je ten pravý. A ten byl prodán na obchodním portálu eBay.

Foto: eBay (7x)

DeLorean DMC-12

Článek

Koupit ojetý DeLorean DMC-12 není zas až tak velký problém. Na světě se jich prodává celkem velké množství, i když to nebyl zrovna ten nejúspěšnější a nejprodávanější automobil všech dob. Naopak. Ale úspěch filmu Návrat do budoucnosti (Back to the future) z něj udělal celebritu, na které se každý, kdo ho vlastní, chce trochu přiživit. A tak nakupují a prodávají s mírným ziskem.

Zájem trochu ochladl, když se rozšířila zpráva, že by se měl vůz vyrábět znova. Ale zatím zůstalo jen u té zprávy. [celá zpráva]

Foto: eBay

DeLorean DMC-12

Foto: eBay

DeLorean DMC-12 Flux kondenzátor

Teď bylo na eBay k vidění auto, které má oficiální licenci NBC-Universal. Je to opravdový originál z natáčení, a má dokonce v sobě i podpisy některých lidí z filmu, včetně Christophera Lloyda (dr. Emmett Brown) nebo Michaela Scheffeho, který sice na plátně nebyl, ale je to designér úprav vozu.

Vůz je kompletní, včetně flux kondenzátoru, který hraje hlavní úlohu pro přesun časem. Automobil se navíc účastnil i několika oficiálních akcí, včetně té v Las Vegas, kde se oslavovalo třicet let od natočení tohoto filmu.

Foto: eBay

DeLorean DMC-12

Foto: eBay

DeLorean DMC-12

Pokud jste tedy fanoušky budoucnosti a chtěli jste se tam třeba i vydat, musíme vás zklamat. Prováhali jste příležitost. Přihazování skončilo ve středu v noci ve dvě hodiny našeho času. Vyvolávací cena byla 45 000 dolarů, v přepočtu tedy asi 1,12 miliónu korun. Výsledná cena byla 51 100 dolarů (1,26 milónů korun).

Foto: eBay

DeLorean DMC-12 a podpisy herců

Foto: eBay

DeLorean DMC-12 jako oslavenec k třicátému výročí natočení filmu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám