Hlavní obsah

VW Tiguan dostane 2.0 BiTDI s 500 Nm, kodiaq zatím s otazníkem

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Volkswagen Tiguan se brzy rozšíří nabídka dostupných motorizací. Zatímco nyní je vrcholem pro naftové motory dvoulitrové TDI o výkonu 140 kW, nově to bude dvojitě přeplňovaný dvoulitr s výkonem 176 kW (240 k) a 500 newtonmetrů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Tiguan R-Line

Článek

Dvoulitrové BiTDI je zatím dostupné pouze pro passat, superb se jej zatím nedočkal. A podle našich informací to bude i případ kodiaqu, kdy minimálně do prvního faceliftu bude naftovým vrcholem dvoulitr s jedním turbodmychadlem a výkonem 140 kW, nebo, chcete-li, 190 koní.

Pro Volkswagen Tiguan už je silnější verze dvoulitru potvrzená, jakkoliv zatím není známa prodejní cena a automobilka ještě čeká s publikováním homologačních údajů ke zrychlení, nejvyšší rychlosti a spotřeby.

BEZ KOMENTÁŘE: VW Passat BiTDI - zrychlení 0 - 215 km/hVideo: Novinky

S jistotou ale víme, že dvoulitrové dvakrát přeplňované TDI bude nabízet 240 koní (176 kW) a točivý moment 500 Nm (při 1750 otáčkách). Standardem pro nejsilnější dieselový motor bude sedmistupňová automatická převodovka DSG a pohon obou náprav.

Dvoulitrové TDI má vstřikování common-rail, největšího výkonu dosahuje při 4000 otáčkách, 500 Nm máte k dispozici mezi 1750 až 2500 otáčkami, až do 4000 máte k dispozici 400 Nm. Nejvyšší rychlost v případě passatu činí 240 km/h, stovku tento model zvládne podle údajů výrobce za 6,1 sekundy.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Volkswagenu Tiguan: menší bratr touaregu

První generace automobilu, jehož název spojoval tygra a leguána, přišla před dlouhými devíti lety. Na český trh právě dorazila druhá; vyzkoušeli jsme ji...

Výběr článků

Načítám