Hlavní obsah

BMW nasadí do svých vozů eSIM kartu

BMW zavedlo do svých modelů BMW 7 wi-fi hotspot už v říjnu roku 2015. Teď ale dostanou auta internet prostřednictvím eSIM.

Foto: BMW

Pomocí aplikace SmartHome půjde ovládat i chytrá domácnost.

Článek

Klasická SIM karta dokáže přenášet telefonní hovory, SMS, stejně jako internetová data. A takové SIM jsou už součástí automobilů. Ovšem problémem je, že taková karta může být zcizena, musí se vyjímat s novým majitelem apod. A proto ji BMW nahrazuje její elektronickou verzí, která ještě nepronikla do mobilů.

Pomocí eSIM nabídne cestujícím wi-fi hotspot, distribuující rychlé LTE připojení. Nová eSIM karta nemůže být ukradena, při prodeji auta se pouze nakonfiguruje a funguje. A ve voze je, ať auto má wi-fi v konfiguraci nebo ne. Je to jen malý elektronický obvod v jádru auta.

Použití eSIM karty je podmíněno vyplněním hesla. Nabídka internetu pak navíc zahrnuje možnost obsloužení až deseti přístrojů najednou.

Navíc je velmi důležité, že přes wi-fi se dá pomocí aplikace SmartHome ovládat i chytrá domácnost. Takže nainstalované rozhraní pro úpravu teploty nebo světel v domácnosti může být automaticky aktivováno z automobilu, pokud vůz míří domů. Když například auto vjíždí do ulice, kde majitel bydlí, rozsvítí se světla v domě, zvýší se teplota vytápění nebo se automaticky otevřou vrata od garáže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám