Hlavní obsah

Hyundai vrátí klasická jména aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to zas tak dávno, co Hyundai zrušil zavedená jména, jako Sonata nebo Tucson. Nahradil je kombinacemi písmena „i“, číslicovou řadou a u SUV ještě přidali „x“. A s tím je prý konec.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Dříve Hyundai ix35, dnes opět Hyundai Tucson

Článek

Mohli jsme se o tom přesvědčit už dávno, že Hyundai s tímhle označením přestal počítat. Vždyť místo modelu ix35 je zpátky zase Hyundai Tucson. A Hyundai SantaFe, který měl být na většině trhů zase se zkratkou ix45, nakonec zůstal všude jako SantaFe.

Prostě alfanumerické označování se lidem nelíbilo. Byli zmatení a rozladění. Hyundai tak pomalu a velmi potichu přiznal svou chybu, což však dosud neřekl a asi ani neřekne naplno. Prý postupně odumřou i další i-vozy. Snad ještě nástupce i30 by se stále měl takhle jmenovat, ale čtyřicítka si už vezme staré známé jméno Sonata. Přece jen to je asi nejznámější jméno značky celé historie, takže zbavovat se ho není úplně nejrozumnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám