Hlavní obsah

Toyota po světě svolá 3,4 miliónu aut kvůli airbagům a emisím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská Toyota Motor svolá do servisů celkem 3,37 miliónu osobních aut. Akce se týká vozů po celém světě. Největšího výrobce automobilů na světě k tomu vedou dva samostatné problémy - vedle potíží s nafukovačem airbagů jde také o možnou závadu v jednotce pro kontrolu emisí, uvedla společnost.

Foto: Toby Melville, Reuters

Logo Toyota

Článek

Firma v úterý večer oznámila, že svolá 1,43 miliónu hybridních vozů Prius a Lexus CT200h, u kterých může být problém s nafukovačem airbagu. Příčinou je možná prasklina ve sváru, která by mohla vést jen k částečnému rozvinutí airbagu. Nafukovač by se pak mohl dostat dovnitř vozu, což s sebou nese větší riziko zranění, uvedla firma.

Mluvčí automobilky Victor Vanov řekl, že nafukovače airbagů, kterých se aktuální svolávací akce týká, nepocházejí od japonské společnosti Takata. Problémy s nafukovači airbagů od tohoto dodavatele přerostly v dosud největší svolávací akci v oblasti bezpečnosti automobilů v historii; týká se téměř 70 miliónů nafukovačů v autech různých výrobců.

Ve středu Toyota sdělila, že svolá k opravě 2,87 miliónu vozů Prius, Auris a Corolla kvůli možné závadě v řízení emisí, která by mohla vést až k úniku paliva. Některé vozy Prius mají obě závady.

Toyota nemá informace, že by v souvislosti s těmito problémy byl někdo zraněn nebo přišel o život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám